Uudet tuulet puhaltavat!

Hei pitkästä aikaa kaikille seuraajillemme! 

Alkuvuosi on lähtenyt reippaasti liikkeelle ja olemme ahkeroineet näytelmän työstämisessä sekä sen uusien tuulien suunnittelussa. Olemme todenneet, että conipiirien ulkopuolelta tuleva yleisömme ei välttämättä ole täysin perillä animesta tai sen parissa pyörivistä värikkäistä nuorista. Päätimme nämä katsojat mielessä pitäen siis lokalisoida näytelmämme paremmin Suomeen sopivaksi, jotta se olisi helpommin sisäistettävissä. Ja mikäs muu kaupunki sopisikaan paremmin Tokion korvikkeeksi kuin näytelmämme harjoituskaupunkina toimiva, juuri 186 vuoden ikään ehtinyt rakas Jyväskylä!

Mutta miksi juuri Jyväskylä?

No siksi, että Jyväskylähän on aivan selkeästi Suomen Tokio! Oheisesta karttakuvasta voitte nähdä kaupunkien yhdennäköisyyden ennen kaikkea niiden maantieteellisessä muodossa – nehän ovat lähes identtiset! Jyväskylä on myös Keski-Suomen maakuntakeskus ja pärjää siis näin ollen hyvin vertailussa Japanin pääkaupungille. Jyväskylässä on lisäksi harjoituskautemme aikana voinut törmätä usein sumuun, joka on kenties Vandemonin aiheuttamaa, joten tämäkin on selkeä merkki siitä, että kaupungeilla on jokin mystinen yhteys.

Lokalisointia tehdessämme tutkailimme molempien kaupunkien karttoja tarkasti ja huomasimme, että yhtäläisyydet eivät pääty pelkkään kaupunkien samanlaiseen muotoon. Molemmista kaupungeista löytyy nimittäin samankaltaisuuksia, jotka sijoittuvat kartalla samoihin kohtiin. Sattumaako? Ei meidän mielestä!

Tärkeimpänä lokalisoiduista paikoista on tietysti Valittujen lasten tukikohta eli Odaiban alue Tokiossa, joka Jyväskylässä sijoittuu kartalla Kuokkalan alueelle. Yhtäläisyys näiden kahden alueen välillä on hämmästyttävä, sillä Kuokkalaan päästäkseen on keskustasta tultava ison sillan yli ihan niin kuin Tokion keskustastakin Odaibaan täytyy kulkea Rainbow Bridgen yli.

Oikealla Rainbow Bridge, vasemmalla Kuokkalan silta

Heti Kuokkalan sillan jälkeen sijaitsevalta rantaraitilta on kauniit näkymät Jyväsjärven yli kaupungin keskustaan, mikä nostattaa samanlaisen fiiliksen kuin katselisi Odaibasta Tokionlahden yli kaupungin valoja. Vesistöjen yhtäläisyyksissä yksi mielenkiintoinen ja yllättävän täsmäävä kuriositeetti on myös se, että Jyväsjärvellä liikkuu kesällä turistilaivoja yhtä tiuhaan kuin vesibusseja Tokionlahdessa. 

Mutta yhtäläisyydet eivät suinkaan pääty tähän! Odaiban tunnetuin maamerkki Fujin TV-asema nimittäin sijoittuu kartalla hyvin samaan kohtaan Kuokkalan tunnetuimman nähtävyyden, Kuokkalan vesitornin kanssa. Korkean ja melkein yksi yhteen TV-aseman kanssa valaistun vesitornin huipulta Vandemonin kelpaa kyllä tehdä sumutaikojaan!

Oikealla Fuji-TV, vasemmalla Kuokkalan vesitorni

Toinen Odaiban tunnettu ja Digimonissakin nähty maamerkki on Tokyo Big Sight -kokouskeskus, jossa muun muassa monet värikkäät nuoret pääsevät oikeassa elämässä kokoontumaan siellä järjestettäviin coneihin. Samantyyppinen kokouskeskus löytyy Jyväskylästäkin, nimittäin kongressikeskus Paviljonki, jossa itseasiassa on kerran myös päästy conittamaan, kun siellä järjestettiin Animecon vuonna 2016. Jyväskylän Paviljonki sijaitsee Lutakossa, joka tosin jos tarkkoja ollaan sijaitsee keskustan puolella eikä Kuokkalassa, mutta on tarpeeksi lähellä kuitenkin vertailuun.

Oikealla Tokio Big Sight, vasemmalla Jyväskylän Paviljonki

Kaikki nämä faktat huomioiden yhteys Jyväskylän ja Tokion välillä on kiistämätön. Kaupungit ovat kuin kaksi marjaa ja voisivat hyvin toimia sisarkaupunkeina. Käymmekin tällä hetkellä alustavaa keskustelua Jyväskylän kaupungin kulttuuriviranomaisten kanssa siitä, että saisimme ensi vuonna näytelmämme ensi-iltaa juhlistaaksemme Vandemonin kätyreineen valtaamaan kaupungin sumun peittoon. Mikä olisikaan upeampi tapa yhdistää anime ja todellisuus keskenään! Tämä toki on vasta konsepti-idea, mutta ilmoitamme lähempänä esityskautta mahdollisista erikoisjärjestelyistä ensi-illan suhteen.

Seuraattehan siis aktiivisesti somejamme niin uutiset näytelmän etenemisestä eivät mene ohi. Hyvää kevättä kaikille ja varokaa kuralätäköitä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close