Superlataus joulukalenteri 2022 – Luukku 9

Tervetuloa kurkkaamaan joulukalenterin 9. luukkuun! Tänään pääsette Piyomonin kanssa askartelemaan itsellenne Digimon-aiheisen joulukoristeen! 

Tarvitset:

 • Netistä tulostetun tai itse piirtämäsi kuvan
 • Kutistemuoviarkin
 • Maalitusseja
 • Sakset
 • Rei’ittäjän
 • Uunin, pellin ja leivinpaperin
 • Jonkun painon esim. kirjan
 • Teippiä
 • Nauhaa

Ohjeet:

 1. Etsi netistä mieluinen kuva, avaa se uuteen välilehteen ja tallenna kuva koneellesi. Voit myös kopioida kuvan Ctrl + C ja liitä Ctrl + V napeilla. Lisää kuva Wordiin ja suurenna siitä haluamasi kokoinen. Ota huomioon, että kuva pienenee noin 70% uunissa, joten kuvasta kannattaa tehdä aika suuri! Malliesimerkki lopussa minkälainen minun koristeestani tuli kun kuva oli noin puolet A4 paperista. Lopuksi tulosta kuva. Voit myös tehdä koristeen omasta piirroksesta.
 1. Aseta kuva pöydälle ja kuvan päälle kutistemuoviarkki. Katso, että irrotat kutistemuovista suojakalvon jos siinä on sellainen, ettei hieno piirros mene hukkaan tai kalvo pala uunissa! Kiinnitä paperi ja muovi teipillä kiinni pöytään, jotta muovi ei liiku paperin päältä kun piirrät. Voit myös piirtää suoraan muoviin ilman alle laitettavaa kuvaa jos olet hyvä piirtämään eikä sinun tarvitse korjata virheitä. Hahmottele tussilla muoviin kuvan ääriviivat ja käytä sitten maalitusseja värittämiseen. Lyijykynä ei näy muovissa ja maalitussit ovat parhaita värittämiseen koska niiden värit eivät halkeile uunissa.
 1. Tee rei’ittäjällä reikä kuvan yläpuolelle ja leikkaa kuva muovista haluamaasi muotoon. Vinkki: Mitä vähemmän leikkaamassa muodossa on isoja kulmia sitä helpommin kutistemuovi kutistuu uunissa oikeaan muotoon.
 1. Lämmitä uuni 130 asteeseen ja aseta leikattu kutistemuovityö leivinpaperin päälle pellille. Laita pelti uuniin ja seuraa samalla työn kutistumista. Jos työn kulmat meinaavat tarrautua toisiinsa, avaa uunin luukku ja suorista työ kahdella isolla lusikalla nopeasti ennen kuin työ jäähtyy ja laita sitten luukku takaisin kiinni. Toista samaa jos työ ei meinaa suoristua uunissa kunnes kutistuneen muovin pitäisi olla täysin suora uunissa.
 1. Ota pelti pois uunista ja leivinpaperi pois pellin päältä. Aseta leivinpaperi pöydälle työn kanssa, laita työn päälle toinen leivinpaperi ja sen päälle esim. joku kirja. Paina kirjaa noin 2 min, jotta työ kerkeää jäähtyä suoraksi.
 1. Pujota työhön joku hieno jouluinen nauha reiästä, jonka teit rei’ittäjällä ja solmi se jotta saat kivan lenkin. Koriste on valmis ja sen voi vaikka ripustaa joulukuuseen! ❤

Luukun toteutti Piyomonia näyttelevä Milja.

Ps. Tässä vielä oikeat vastaukset eilisen tietovisan kysymyksiin. Näemme seuraavan luukun parissa taas huomenna!

Digimon tietovisan vastaukset: 

 1. Mimi
 2. 8-vuotta
 3. Huuliharppu
 4. Rakkaus
 5. Gennai
 6. Hikari
 7. Miko
 8. Harmaa
 9. Ananas
 10. Kolmas

Bonuskysymys: Odaiba

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close