Superlataus joulukalenteri 2022 – Luukku 3

Tämän päivän luukussa pääsette vilkaisemaan hieman tuotannon kulissien taakse, sillä luukusta löytyy pieni maistiainen näytelmän käsikirjoituksesta! Oheinen “sneak peak” sijoittuu näytelmän kakkoskohtaukseen, jossa lapset matkaavat metrolla kotiin Digimaailman seikkailujensa jälkeen.

Tapahtumien kuvailut käsikirjoitusrungossa jota käytettiin kirjoittamisessa pohjana

Näytelmän käsikirjoittaminen alkoi keväällä 2021 kun mietimme aluksi tarinan suuret linjat kohdilleen ja brainstormasimme yhteispuheluissa käsiksen hieman yksityiskohtaisemman rungon kasaan. Rungon pohjalta nelihenkinen käsikirjoitustiimimme sitten teki varsinaisen kirjoitustyön kesän aikana. Kohtauksia kirjoitettiin joko yksin tai pareittain, jonka jälkeen ne vielä käytiin kaikki läpi ja yhtenäistettiin. Käsikirjoituksen ensimmäinen versio valmistui saman vuoden syyskuussa, jolloin se myös luettiin käsikirjoitus- ja ideointitiimin kesken ensimmäistä kertaa ääneen. Tämän jälkeen käsis lähti esilukijoille, joiden palautteen pohjalta sitä vielä muokattiin hieman. Käsikirjoitusta modattiin myös ennen harjoituskauden alkua tulostusvaiheessa, ja se tulee varmasti jonkun verran elämään vielä harjoituskauden aikanakin saavuttaen lopullisen muotonsa varmasti vasta esitysvuotenamme.

Kakkoskohtauksen dialogia käsiksen ensimmäisessä versiossa syyskuulta 2021

Samaa kohtausta treenikauden versiossa syyskuussa 2022

Lopuksi vielä samasta pätkästä maistiainen myös videomuodossa! Videon alussa oleva lyhyt pätkä on käsiksen ensimmäisen version lukemisesta yhdessä Discord-puhelussa syyskuussa 2021. Jälkimmäiset pätkät ovatkin sitten jo ensimmäisistä treeneistä vuotta myöhemmin kun käsistä päästiin lukemaan rooleja esittävien näyttelijöiden kanssa ensimmäistä kertaa läpi! Onkin ollut hurjan jännittävää seurata kun käsikirjotus on lähtenyt treeneissä elämään näyttelijöiden käsittelyssä, ja vielä enemmän kutkuttaa nähdä millaisiin suorituksiin lahjakkaat lavatiimiläisemme vielä nousevatkaan harjoituskauden edetessä, esityskaudesta puhumattakaan!

Tapaamisiin uuden luukun merkeissä taas huomenna!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close